Чайна церемонія

Ча Дао – китайська назва чайної церемонії, дослівно перекладається як “чайний шлях”. Наше багаторічне дослідження китайської чайної традиції знаходить вираз у декількох варіантах проведення цього дійства:

Сучасна форма
Метод Лу Юя

 

1-13178924_1693912217524721_3960176668033116373_n

 

Чай, як рослина, відомий в Китаї з третього тисячоліття до нашої ери. Спочатку він використовувався як ліки від ста хвороб. Поступово він починає застосовуватися в ритуалах і особливих дійствах. Протягом всієї історії чаю змінювалися способи його виробництва і заварювання.
З 3 століття до н.е. починає виготовлятися спеціальний посуд для чаювання.
На час написання «Чайного Канону» (780 г н.е.) чай вариться з сіллю. В цей час він вже давно поширений у всіх шарах суспільства. Плитку пресованого чаю розжарювали на вогні для розм’якшення, розтирали в порох та варили в казані.
З 10-го століття чай розтирають в порошок, заливають окропом і збивають вінчиком.
З 14-го століття з’являється розсипний чай та способи заварювання стають схожими на сучасні.
У Китаї наших днів, в різних провінціях є свої особливості приготування чаю. Ми пропонуємо форму заварювання, яка на наш погляд дозволяє розкрити у всій красі глибину смаку, аромату і стану чайного листа.
Ча Дао – загальний термін, за яким ховається все поле розкриття чаю, як духовної практики. Саме цей шар вживання чаю цікавить нас найбільше і познайомитися з ним ми і запрошуємо вас.
Замовити в Києві проведення чайної церемонії ви можете зателефонувавши нам по телефону 096-467-46-49, або написавши за адресою mail@belayasova.com.ua

У нас ви можете замовити чайну церемонію на виїзді і ми прикрасимо ваше свято цим витонченим дійством.

 

 


Comments are closed.