Магазин > Чай > Улун > Тайвань

Дун Фан Мей Жень — Східна красуня

продано

  • Виробництво – Тайвань
  • Час збору – літо 2021 р

 

Перед нами найпрекрасніший з усіх чаїв Дун Фан Мей Жень, що нам доводилося куштувати. Сорт на Тайвані поширений, але якість чаїв, що носять одне і те ж ім’я може дуже істотно відрізнятися. В нашій колекції Дун Фан Мей Жень присутній практично завжди, але не так часто вдається отримати чай такої сортності, як цей.
Він зроблений з чудової сировини. Аромат вже в сухому вигляді чарує багатством відтінків. Він змінюється щосекунди, вислизає, проявляється, ховається, щоб стати яскравістю і чистотою безлічі тонів. Основні ноти, які звучать в цьому чаї – фруктові. Тут є і стигла солодка вишня, і ніжний соковитий персик, насиченість тропічного манго і яскрава зрілість абрикоса. У завареному вигляді всі ці відтінки посилюються, кожен з них розкриває себе в цілу небачену сферу, наповнену пахощами. Смак чаю дуже яскравий, живий. Його хочеться пити і пити. Він легко ковзає всередину, залишаючи в горлі маслянисте відчуття. Настій має легку ледь вловиму гірчинку, що через мить спалахує солодкістю, що зберігається ще дуже довго на язиці.
На острові Тайвань Дун Фан Мей Жень називають чай-шампанське. Мабуть, це пов’язано з його легким грайливим характером. Він немов танець. Його настрій схожий на помахи крила метелика … «Тайванський метелик» – це ще одне з його численних імен. Ще його звуть У Се Ча – «п’ятикольоровий чай». Походження цього імені легко читається в його зовнішньому вигляді – листя мають різний окрас. Він дуже гарний. А ще його звуть Бай Хао Улун – «Улун з білим ворсом», адже його ніжні листи покриті прекрасним білосніжним пухом. «Формоза улун» – так про нього кажуть за межами його батьківщини, що вказує на його походження. Формоза – це назва острова Тайвань, яка була дана європейцями.
Щоб насолодитися усіма перевагами такого чаю, варто взяти чайні пари. Це той випадок, коли з ними аромат настою буде звучати набагато цікавіше. Він буде пурхати і п’янити. І буде з вами довгих 12-15 заварювань. А можливо, і більше …
До заварювання цей лист дуже лояльний. Віддає себе довго, хоча вже з першої чашки його сила відчувається. Воду для такого улуна краще взяти не гарячу, але, коли він буде вже втрачати свій смак, додавання градуса до води зможе розкрити в ньому нові простори.

Купити улунський чай Дун Фан Мей Жень  в Києві, ви можете  у нас в студії, або замовити з доставкою по Києву та Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *