Магазин > Подарунки

CD групи МА, “Провідник”

в наявності

 

Ми раді представити Вам музику, що ідеально підходить для чайної церемонії.
МА “Провідник”.
Перший альбом групи МА був створений при безпосередній участі студії. У цьому диску з’єдналися дві буддистські традиції: сякухаті – японська бамбукова флейта, інструмент дзен-буддистських ченців Комуса, й співаючі чаші – ритуальний інструмент тибетського тантричного буддизму.

МА
Сергій Максименко – флейта сякухаті.
Стефан Завівалко (Sample Noise) – співаючі чаші, тампура, му юй.
Обидва музиканти вже більше десяти років практикують йогичні техніки. Сергій Максименко викладає хатха йогу, а Стефан Завівалко веде Школу Чайного Майстерності в чайній студії “Біла сова”.
“Провідник” – це жива істота, і зараз ми усвідомлюємо, що альбом пройшов через нас і вже живе своїм життям, а ми просто спостерігаємо, як складеться його доля. Практично всі композиції були записані з одного дубля. В основному, це були імпровізації, з яких народилися композиції, наприклад, “Чотири Сезону Весна”, в ній вся музика з’явилася з звучання тампурі. До роботи в студії ми грали Весну на концертах кілька разів, але запис вийшов дуже живий, і вже потім ми “знімали” з неї партію сякухаті для подальших виступів. Ми працювали собі на втіху. Граючи, самі і разом зі слухачами, ми прагнемо через музику відкривати той простір тиші, який завжди тут і знаходиться за межами мислення. Інструменти, які ми використовуємо (хоча, слово використовуємо не зовсім коректно, тому що в ті радісні моменти музики, інструменти і ми стаємо одним цілим), вже багато століть служать цим цілям. Сякухаті – японська бамбукова флейта, інструмент дзен-буддистських ченців Комусо (монахи порожнечі). У нашому альбомі є одна з найвідоміших медитативних п’єс для сякухаті – це “Коку” (Порожнє Небо).
Сергій: “МА – це пауза між звуками, це простір між вдихом і видихом, це тиша між думками. МА пов’язана з диханням і часом.
Звук сякухаті народжується з початком видиху. Приходить Тиша, і в цій тиші розчиняються думки …. ми виходимо за межі часу …
Багато п’єс для сякухаті народилися близько чотирьохсот років тому, найдавніша налічує понад семісот років.
Вони продовжують своє життя, і передаються від майстра до учня, від серця до серця. Кожна п’єса – це місток, що з’єднує людину з Природою. Звук сякухаті нагадує про те, що все навколо живе, дихає, перебуває в гармонії і постійній зміні. Дзен музика народжувалася з внутрішньої Тиші, коли майстер повністю зливався з інструментом, і “ставав самим бамбуком”.
Стефан: “На всіх мовах світу, одне слово звучить однаково – Ма, Мама.
Їй, Матері Світу, ми присвячуємо нашу звукотворчість.
Тибетські співаючі чаші – це ритуальний інструмент. Звук, що виходить із чаші, зробленої в стані духовної практики, виробляє просвітлюючу, заспокійливу,  гармонізуючу дію. Прослуховування і виконання музики на чашах очищає всі елементи, налаштовує увагу на більш тонке сприйняття реальності. Розум затихає і проступає Тиша.
Потоки наших органів почуттів очищаються, і у нас виникає можливість помітити відблиск Божественного. Глибоке звучання, насичене тонкими обертонами, виникає завдяки унікальному сплаву металів (до дев’яти) в кожній чаші.
Під час запису і концертів ми намагаємося перебувати в стані повної внутрішньої тиші, порожнечі, спокою. Інакше намагаємося не грати. Коли вдається, виконавець розчиняється і проводить крізь себе те, про що краще мовчати … Звідси і назва диска “Провідник”.

Диски вже доступні для продажу в магазині студії.

Зібравшись до нас, обов’язково попередьте про свій візит по телефону 096-467-46-49, 050-381=46-41.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *